Apies Kieken 20 april 2019

categorie: FunFacts

Verslag van Koen vW (14)

Hoi,

Mijn naam is Koen en ben 14 jaar oud. Ik mocht gezellig mee met een fundag. Deze fundag stond in het teken van “aapjes kieken” bij de Apenheul.

Die ochtend ging ik samen met een vakantievriend, Luca, op weg naar de Apenheul. Eerst werden we welkom geheten door de vrijwilligers van Funcare4kids en konden we ons melden en kregen we een sticker met onze naam erop. We moesten wachten totdat iedereen aanwezig was. Ondertussen was er wat drinken. Nadat iedereen er was kregen we uitleg van de fotograaf Britt. Zij vertelde hoe je camera op je telefoon werkte. Ze vertelde ons verschillende interessante dingen, bijvoorbeeld hoe je op een bepaalde afstand je foto scherp kon houden. Em dat je het beste je foto’s kan maken op statief. Na de uitleg van de fotograaf mochten we lekker gaan lunchen. De lunch bestond uit tomatensoep, broodjes kroket en diverse andere beleg.

Na de lunch werden in groepen verdeeld, we mochten zelf kiezen bij welke groep we wilden. Daarna zijn we vanaf het vakantiepark “Stayokay” naar de Apenheul toegelopen door een bos. Eenmaal bij de Apenheul aangekomen gingen we in groepen door de Apenheul heenlopen. Sommige moesten een “aapvrije” tas pakken, anders werden je spullen uit je tas gejat door de apen. Er waren veel verschillende soorten apen, zoals doodshoofdaapjes, ringstaartmaki’s, gorilla’s en nog veel meer andere apen.

Op bepaalde stukken liepen de apen vrij rond en kon je van heel dichtbij een foto maken. Dit was erg leuk om te doen! We hebben diverse leuke, gave en bijzondere foto’s gemaakt.

Aan het eind van de middag liepen we gezamelijke weer terug naar het vakantiepark.  Daar kwamen de ouders ons ophalen en kregen we nog een zakje chips.

Het was een leuke dag!!!!! Bedankt voor deze enorm leuke Fundag.

Groetjes van Koen

Verslag van Vrijwilliger Jackelien B

Zaterdag 20 april op weg naar Apeldoorn. Daar verzamelen we bij de Stayokay. Om 10 uur staan we al heerlijk in het zonnetje op de kids en ouders te wachten. Gelukkig weten ze allemaal het startpunt te vinden ondanks een klein foutje in de uitnodiging.

Als de ouders weg zijn beginnen we met een uitleg van fotografe Britt. Hoe kun je het beste foto’s maken met je smartphone. Ondanks dat ik vaak foto’s met de telefoon neem, hoor ook ik toch nog een hoop handige tips. Zo kun je met je geluidsknop ook foto’s maken, wat weer handig is omdat je het toestel het beste met twee handen kunt vasthouden.

Na de uitleg en het beantwoorden van de vragen, krijgen we een heerlijke lunch in de Stay Okay. Soep, diverse soorten brood, kroketjes, salades en heerlijk fruit. Als bijna allles op is worden de groepen samengesteld. We lopen met zijn allen heerlijk in de zon naar de Apenheul.

Daar aangekomen worden alle tassen gecontroleerd of ze aap-proof zijn en ga je met je eigen groepje de theorie in de praktijk brengen. Ik ga samen met Hannah en 5 gezellige meiden op stap.   Het valt nog niet mee om de snelle aapjes op de foto te zetten, maar met de tips van Britt wordt er flink gefotografeerd en er worden leuke plaatjes en filmpjes gemaakt. We kiezen voor de avontuurlijke route met touwbruggen  en klimtorens onderweg en sluiten onze route af met een rondje in de draaimolen. Leuk om te zien dat de meiden ondanks dat ze elkaar nog niet (zo goed) kennen, meteen met z’n allen optrekken en telefoonnummers uitwisselen om een groepsapp te kunnen maken voor de foto’s die gemaakt worden.

Dan is het alweer vier uur en tijd om terug te wandelen naar de jeugdherberg. Daar wachten alle ouders de kids alweer op. We sluiten nog even af met alle vrijwilligers en spreken de dag nog even door. Het was een superdag.

Groetjes Jackelien

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.