Historie

De start van FunCare4Kids

Eind 2000 organiseerde een enthousiaste groep cursisten een bijzondere dag waarop zij letterlijk in dienst stonden van de deelnemers aan de eerste Fundag: de Circusdag bij Circus Jopie in Utrecht op 4 november 2000. Na deze succesvolle dag besloot een twintigtal organisatoren om de organisatie van Fundagen voor de doelgroep een permanent karakter te geven. Daartoe richtten zij Stichting FunCare4Kids op, vormden een bestuur en gingen van start. 

Van jaar tot jaar groeide het aantal deelnemende kids, net als het aantal dagen dat werd georganiseerd. Al vroeg in het bestaan van de stichting ontstonden klassiekers als de Circusdag, de Theaterdag en de Metamorfosedag. Na verloop van tijd voelden nieuwe vrijwilligers zich aangetrokken tot de filosofie van de stichting. Hiermee ontstond meer continuïteit. 

Een andere belangrijke factor voor succes was het aangaan van samenwerkingsverbanden met Juniorkamers, Rotaryafdelingen en bedrijven. Zo zijn er Fundagen georganiseerd door Nutricia, KLM, Capgemini en door de Juniorkamer Berkellanden en de Rotary Drechterland te Westwoud. 

Inmiddels is stichting FunCare4Kids springlevend. Er staan meer dan 1000 kids ingeschreven, er zijn meer dan 100 actieve vrijwilligers en Fundagen van 30 tot 300 deelnemers. Ook mag de stichting alweer enige jaren het CBF keurmerk voeren (voor kleinere goede doelen); het bewijs dat de beschikbare gelden grotendeels worden besteed aan de organisatie van de Fundagen voor de kids. 

Registreren kind

Valt uw kind in onze doelgroep en is hij of zij tussen de 6 en 16 jaar… van harte welkom bij FunCare4Kids!

Online doneren

FunCare4Kids is afhankelijk van donaties voor het organiseren van Fundagen. Alle beetjes helpen. Help jij mee?

Fundagen online

Hier vind je een overzicht van de online Fundagen. Uitnodigingen met een aanmeldlink worden altijd per mail gestuurd.

Vriend worden

Als Vriend van FunCare4Kids help je mee om de Fundagen kosteloos voor de kinderen te kunnen blijven organiseren!

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.