Knutsel je Kerststukje Online Workshop 22 december 2020

categorie: FunFacts

Voor 9-12 jarigen. Deze workshop was een groot succes: binnen een paar uur zat de workshop vol. Ruim 85 kinderen hebben we vooraf per post een doos gestuurd met alle materialen om hun eigen kerststukje te maken. Via Zoom werd stap voor stap voorgedaan hoe het stukje gemaakt diende te worden; van het eerste takje groen tot de laatste lichtjes. Kijk vooral in het foto-album met alle prachtige creaties!

Alle mooie kerststukjes zien? Kijk hier: Foto-album Knutsel je Kerststukje

 

Verslag door Odile (10)

Kerststukje maken met Marjan de Kerstvrouw 

Op 11 december j.l. ontving ik een grote doos met spullen om een Kerststukje te maken. Het groen dat in de doos zat, heb ik eruit gehaald en in de garage gelegd. De rest van de spullen moesten in de doos blijven tot dinsdag 22 december.

Op dinsdag 22 december kreeg ik een Zoom link en om 15:00 uur kwam ik samen met ongeveer 80 kinderen in een ruimte waar Marjan de Kerstvrouw ons stap voor stap een Kerststukje liet maken. We begonnen met het groen in het oase te steken totdat het oase niet meer te zien was.

Toen hadden we even pauze en moesten we inloggen in Kahoot! We kregen een superleuke quiz met 18 vragen. Een van de vragen was: Waar woont de Kerstman? Ik werd bij deze quiz 2e.

Daarna gingen we verder met het maken van ons Kerststukje. De lichtjes, de dennenappels, de kerstballen, het beestje, lintjes, slingers en engelenhaar gingen er in.

Toen was mijn mooie Kerststukje klaar! Heel erg bedankt voor deze leuke middag! Groetjes van Odile

Verslag door Keano (9)

Ik vond het heel leuk en ook heel erg creatief. Ik vond het ook heel fijn dat we alle materialen gekregen hadden,  mijn zus had wel engelenhaar en kammetjes ,maar ik niet.  En dat het stapje voor stapje werd uitgelegd, zodat we wisten wat we moesten doen was wel fijn.  Maar soms snapte ik niet helemaal wat ik moest doen, dus dan deed ik zoals ik dacht of mama hielp me even. Ook vond ik de pauze wel leuk, maar de kahoot-quiz was ook wel moeilijk. Ik had heel erg veel plezier en ik vind dat mijn kerststukje erg mooi is geworden en we hebben er een mooi plekje voor gevonden. Ik ben blij dat we veel tijd hadden om alles te maken.

Groetjes Keano

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.