Kokkie Indo Fundag 17 juni 2023

categorie: FunFacts

Van Mirte (11 jaar)

Het was heel gezellig. Er waren buiten mensen om je te verwelkomen. Je kreeg zelfs een koksmuts en een schort en iedereen was aardig. Er was ook hele grappige en originele muziek en super mooi uitzicht aan de achterkant van het gebouw. Zelf heb ik crêpes gemaakt. Dat was FANTASTISCH, want de crêpes zelf waren groen, dus dat was geinig. Er waren meerdere volwassenen die kwamen helpen. We waren in groepjes verdeeld per kookeiland. Ieder groepje maakte iets anders, zoals sperziebonen met sambal, sateh, gebakken banaan en kroepoek. Ik heb voor het leuk ook groene eieren gebakken. In de middag hadden we lekkere broodjes. Het uitzicht zelf was op de Euromast en dat was SUPERMOOI. Het had ook uitzicht op het water wat vroeger een haven was. De koksmuts mocht je houden aan het einde en je kreeg wat eten mee.

Van Gijs (11 jaar)

In het begin worden we goed ontvangen, iedereen is blij. Bij het koken hebben we aardige koks, ze helpen je goed en geven je taakjes. Ik heb saté mogen maken, kip en peper gesneden, het vlees op een stokje gedaan en gebraden. Tussendoor mochten we, als we dat wilde naar buiten.
Ik vond het heel lief dat er op tafel drinken stond wat we konden pakken. Aan Dean en Joshua heb ik gevraagd hoe ze het vonden. Zij vonden het koken allebei erg leuk.Ook de andere activiteiten van FC4K vinden ze erg leuk. Ze hebben allebei een broer met autisme. Het was een leuke dag, naast het koken hebben we buiten gespeeld, lol gemaakt en nieuwe vrienden gemaakt.
Dank je wel voor de kei leuke dag!

Groetjes Gijs

Van Retal (13 jaar)

We werden met open armen verwelkomd, binnen kregen mijn zusje en ik ons kookmuts en schort. Daarna leerden mijn groepje elkaar kennen. Iedereen kreeg een eigen taak, ik begon met het tempeh snijden. Daarna ging ik bananen snijden de rest ging de blokjes tempeh bakken, toen gingen we lunchen met elkaar. Je mocht je eigen broodje smeren met wat drinken naar keus bij. Toen iedereen klaar was met lunchen gingen we een indonesisch liedje met elkaar zingen en kregen we indonesisch siroop erbij. Iedereen ging daarna weer terug naar hun plek en we gingen verder met koken. Toen ging mijn groepje de andere groepjes helpen, ik ging kroepoek bakken. Iedereen was klaar en we gingen wachten op de ouders.  De ouders kwamen en gingen al onze gerechten proeven. Iedereen kreeg een bakje met alle gerechten mee en toen was het tijd om naar huis te gaan. Het was hartstikke gezellig.

Van Vrijwilliger Sandra

Wat was dit een mooie dag! Het was mijn allereerste FunCare4Kids dag als vrijwilliger en ik vond het een hartverwarmende aanvulling op het administratieve deel waarin ik ondersteun op dit moment. In het verleden heb ik al vaker op de achtergrond mee geholpen en nu dus weer. En dat vind ik al leuk om te doen, maar het daadwerkelijk aanwezig zijn op de dag waar je dan al weken organisatorisch mee bezig bent, is echt een cadeautje. De kers op de uiteindelijke taart om maar in eet-termen te blijven. De vrolijkheid van de kinderen, maar ook het enthousiasme van de overige vrijwilligers werkt aanstekelijk.

Fijn om terug te horen van de ouders en medeorganisatoren dat het allemaal zo goed geregeld is (daar hebben we dan ook ons uiterste best voor gedaan dus dat is een mooi compliment om in ontvangst te mogen nemen), maar nog leuker was het om te zien dat de kinderen het echt oprecht naar hun zin hebben gehad met het plan dat we maanden geleden voor ogen hadden.

Het was even een puzzeltje om te bedenken hoe we het zo in konden delen dat alle kinderen op alle kookeilanden tot hun recht konden komen, waarbij het veilig bleef en tegelijkertijd niet te moeilijk of juist te saai zou worden. Ik denk dat we daar goed in zijn geslaagd. Nou werkte het heerlijke zonnetje en de prachtige locatie ook mee om het een fijne dag te maken. De kinderen konden naar hartenlust snijden, hakken, bakken, kneden, frituren en draaien, maar er was ook ruimte om even buiten de energie kwijt te raken of het koken af te wisselen met het leren van een typisch Indisch liedje of mooie menukaarten te tekenen. Chefkoks Stan en Robin hebben samen met de vrijwilligers ruim 30 kinderen zonder problemen door de dag heen geloodst, wat geresulteerd heeft in een variatie zalig geurende en overheerlijk smakende Indische gerechten die mee naar huis mochten worden genomen. Kortom, een zeer geslaagde (eerste) FunDag voor mij!

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.