Spelerij_Uitvinderij Fundag 23 maart 2024

categorie: FunFacts

Fundag Spelerij_Uitvinderij zaterdag 23 maart 2024

Wat een leuke Fundag hebben we gehad in Dieren bij De Spelerij en De Uitvinderij. De Spelerij is een bijzondere speelplek. Eigenlijk is het meer een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar de kids de meest fantasievolle toestellen bedienen en in beweging brengen.  De hele dag klauteren, roetsjen, rennen en ravotten op en om de toestellen. Vlakbij is De Uitvinderij is eigenlijk een enorme werkplaats. Hier maakte iedereen zijn eigen kunstwerk, van hout, metaal, plexiglas of piepschuim. Of gewoon van alles samen. Natuurlijk met hulp van echte gereedschappen en machines. Hieronder lees je een paar verslagen van kids en vrijwilligers. En klik hier voor het foto-album: tja, plaatjes zeggen meer dan woorden. Het plezier spat er af. Veel lees- en kijkplezier.

 

Quote van een ouder:

Onze kinderen (6 en 8 jaar) hebben genoten van de dag. Ze vonden het spannend, omdat het de eerste keer was dat ze mee mochten. Maar ze kwamen met een grote lach en een tas vol uitvindingen en knutselwerkjes terug.

Dit vond Sven ervan:  Ik vond de Uitvinderij erg leuk omdat ik er veel dingen kan maken en uitproberen. De Spelerij vond ik erg leuk omdat ik buiten kon spelen, in de toren en op het dak. Ik vond de bouwhoek met hele grote kranen ook erg leuk om te proberen. Het was een super toffe dag! Dankjewel hiervoor!

Nog zo’n mooie quote:

Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en lekker gegeten! Super leuke speeltuin. Ik was een beetje nerveus omdat het de eerste X was voor mij maar de vrijwilligers waren ook erg lief en aardig.

Van Femke (9 jaar)

Ik ben Femke en ik heb een verslag gemaakt van gisteren. Het was een super leuke dag 🙂 De Fundag was echt heel erg leuk! We hebben heel veel gedaan, want er was zoveel te doen. We gingen allerlei mooie vormpjes met glas maken en het was erg leuk geworden. Er was een verf-spetter machine en daarna moest je je blad in de magnetron doen en had je een kunstwerkje. Je kon piepschuim omsmelten tot een leuk vormpje en dan inkleuren. Er was zelfs een automatische figuurzaag waar je ook kunst mee kon maken. Na al het knutselen mochten we zelf lekkere broodjes bakken voor de lunch. Die broodjes mochten we vullen met beleg, heerlijk! Daarna hebben we gespeeld in de speeltuin en dat was echt fantastisch 😊! Vooral het hamsterrad waar je zelf in kon rennen als een hamster. Het was echt een super leuke dag en ik kan niet wachten tot de volgende Fundag!

Groetjes Femke

Van Fenna (12 jaar)

Yay! Het is zover! Het is weer tijd voor FunCare4Kids. En dit keer ben ik uitgekozen om razende reporter te zijn! Het was weer een hele leuke dag vol fun! Het was creatief, maar je kon ook lekker je energie kwijt. Zelf hou ik heel erg van handvaardigheid, dus dat viel wel op zijn plaats. De activiteiten die je buiten kon doen waren leuk en leerzaam! Zo kon je bijvoorbeeld in een hamsterwiel ronddraaien. Het leukste van FunCare4Kids vind ik dat je vrienden/vriendinnen maakt waarmee je kan praten, omdat ze jou begrijpen. Maar als je er soms juist niet over wil praten, dan begrijpen ze dat ook. De begeleiders zijn altijd super aardig! Ik heb weer zin in de volgende Fundag hoor!

Groeten en bedankt van Fenna.

Van Student Quinten

Op 23 maart kwamen een aantal studenten van het Astrum College in Velp het vrijwiligers team versterken. Quinten schrijft er het volgende over:

We begonnen de dag gezamenlijk met alle vrijwilligers in het park, we zetten de boel klaar om de enthousiaste kinderen te ontvangen. Eenmaal alle kinderen ontvangen maakte de kinderen zelf groepjes. En kwamen wij als vrijwilligers/3 studenten op een groepje te staan met enthousiaste kinderen. De kinderen hebben zich lekker kunnen uitleven in het park en in/op de speel toestellen. Het was een hartstikke leuke dag die wij daar hebben gehad/organiseerd. Ik zou zeggen vaker doen, het was hartstikke leuk en gezellig. Groetjes Quinten

Van Vrijwilliger Guusje

Op 23 maart was ik voor het eerst vrijwilliger bij de Fundag op de Spelerij en Uitvinderij in Dieren. Het was volgens mij weer een heel groot succes! Er is een hele hoop geknutseld. We konden schilderen in een draaiende ton, figuurzagen, plastic smelten en vervormen, piepschuimen bootjes maken, naamplaatjes maken en nog veel meer. Ook buiten was er genoeg te doen. Er was een hele grote speeltuin, waar de glijbaan toch echt het populairst was. Als je er vanaf ging moest je wel goed oppassen en op tijd remmen, anders had je een natte broek! De lunch was niet gewoon een broodje pindakaas, we moesten zelf aan de slag. Je kreeg een stok met deeg eromheen gedraaid, dat hield je dan boven het vuur en kon je daarna vullen met hagelslag of jam. Het deeg ging hard, dus volgens mij smaakte het iedereen heel goed. Na de lunch werd er nog meer gespeeld. Sommige kinderen speelden buiten om echt alle energie op te maken. Er werd gerend, verstopt en tikkertje gespeeld. Andere kinderen deden de middag wat rustiger aan en zochten binnen weer een plekje op om een masker te maken of de boot nog beter te maken. In mijn groepje zat na de dag de hele doos vol met versieringen, er is zelfs een hamburgerboot gemaakt én hij bleef drijven! Toen was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan, met een volle achterbak aan knutsels.

Groetjes van Guusje

Hoera… het blijft drijven:)

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.