ZOOCamp 27_28 juli 2019

categorie: FunFacts

Verslag van Binck (10)

Op zaterdag 27 juli was ik uitgenodigd om in Blijdorp tussen de dieren te komen slapen. Ik had er erg veel zin in en papa bracht me weg (ik woon in Nijmegen).

We begonnen met een voorstelrondje. Hierin vertelde ik dat ik 2  Main Coon kittens thuis hebt: King en Kitty. Hierna gingen we naar het buitenverblijf van de kamelen. Hier zouden we gaan slapen. Dit betekende wel dat we moesten: Poep scheppen!!! Bleh!!

Hierna gingen we BBQ-en en de tenten opzetten. Als laatste hadden we een speurtocht: de Boze conciërge! Als beloning kregen we een raketje. Om 2 uur lag ik te slapen. Ja s nachts!!!! Om 5 uur werden we weer wakker gemaakt. We hebben toen alles opgeruimd en ontbeten.

Daarna kwam het leukste. We mochten de dieren hun ontbijt geven. Zoals de zwijnen, mini stokstaartjes, apen, slangen, alligators, vissen en nog veel meer. Ik mocht Bokito een banaan geven. Dit vond ik wel heel stoer omdat ik natuurlijk de verhalen rondom Bokito ken. Ook heb ik wel eens op YouTube de filmpjes gezien. Verder mocht ik met een wit handschoentje aan dode muizen in de kooi van een anaconda gooien. Wat ik ook leuk vond was het schubben van een neushoorn met een borstel.

Hierna gingen we terug naar een hutje. Hier namen we afscheid van elkaar en kregen een mooie mok van Blijdorp en SiSi no Bubbles.

Wat een geweldig avontuur!! Ik heb de hele week al tegen iedereen die ik tegenkwam verteld dat ik Bokito heb gevoerd!!! Bedankt dat ik voor zo ‘n uniek avontuur uitgenodigd ben!

Groetjes Binck

Verslag van Yvonne H (8)

Hallo Allemaal,Yahoe ik mocht een nachtje komen overnachten in de dierentuin

Toen ik aankwam met de auto gingen we naar binnen in een gebouw,waar we onze slaapspullen neer konden leggen en inschrijven. We mochten als eerste een button maken met je daarop je naam en je lievelingsdier.

We kregen daar ook een eigen bidon met onze naam erop geschreven. Toen we daar mee klaar waren, gingen we verzamelen en mochten we allemaal onze buttons afgeven.  Ze deden de buttons daarna allemaal in 1 hoed. je mocht er 1 uitpakken en als je je eigen naam had, moest je hem terug doen en een nieuwe button pakken. toen iedereen een button had moesten we de goede naam bij het goede kindje gaan zoeken. Dit was erg leuk, zo leerden we elkaar een beetje kennen. Daarna mocht je vertellen wat je lievelingsdier was, het dorp waar je woont en of je zelf huisdieren had en je naam. Er waren een paar begeleiders te laat, ze hadden een envelop gekregen met daarin een dvdtje.  Er was erg veel zwerfplastic. en wij moesten helpen dit op te ruimen anders mochten de ouders de volgende dag het park niet meer binnen komen.

Daarna liepen we met de hele groep naar onze slaapplek toe en daar mochten we kamelenpoep opruimen, want slapen tussen de poep is niet zo lekker.

We kregen daarna uitleg hoe dat we de tenten op moesten zetten en dat was erg leuk om daarna zelf te gaan doen. Het was wel moeilijk omdat we tegen een stenen weggetje aan lagen. Gelukkig kwam de leiding ons helpen.

Yes even pauze, na de pauze mochten we de tenten inrichten. Nadat we dat gedaan hadden, hebben we allemaal samen gebbqued. na overheerlijk te hebben gegeten hebben we een speurtocht gedaan. Die was erg leuk. Tijdens de speurtocht moesten we zwerfvuil opruimen (papier, plastic en restafval).

Toen was het tijd voor onze bedden. we mochten nog even samen kletsen en daarna kwam de leiding zeggen dat we stil moesten zijn.

Sochtends werden we vroeg wakker gemaakt en moesten we aankleden. We  gingen samen lekker met zijn allen ontbijten. toen we gingen we de tenten opruimen.

Daarna mochten we de kamelen samen met het personeel weer loslaten zodat ze naar hun buitenverblijf konden waar wij hadden geslapen.

Toen gingen we weer naar ons verzamelpunt waar we werden opgehaald door onze ouders.

Het was super, cool, vet gaaf en kei leuk!!! Dankjewel voor alles

xxx Yvonne

 

 

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.