BigBeng Ballonnen Bal 26 februari 2022

categorie: FunFacts

Verslag van Iwan (11 jaar)

Hoi, Ik ben Iwan en ik heb mee meegedaan met de ballon dieren maken. En ik heb er veel van geleerd. Het was erg leuk en heb ook een carnavals hoed gemaakt. Die ga ik met carnaval natuurlijk op doen. Bedankt voor de leuke ochtend.

 

Verslag van Fileine (10 jaar)

De ballonnenworkshop was super leuk. Ze legden het goed uit. We hebben in een uur heel veel geleerd. Ik kan nu een hondje, hoed, zwaard en een bloem maken van de ballonnen. Ik heb zelfs mijn lievelingsknuffeltjes vastgemaakt aan de hoed. Schattig hè? Groetjes Fileine 

Verslag van Joshua’s moeder (8 jaar)

Wat een super leuk bal was dit. Hier thuis was het één groot feest, dus we hebben de slingers maar opgehangen. Zijn neefje was bij Joshua en deed ook vrolijk mee. Na de workshop moesten we natuurlijk gelijk naar de YouTube pagina. Daar hebben ze alledrie nog iets gekozen om te maken! Toen ze hoorden dat je er een cadeaubon mee konden winnen, hebben ze alles maar uit de kast getrokken.  Een kleed als zee voor de knuffels en de ballonnendolfijn, een tent waar de zwaan en het bloemenmeisje in kon zitten en natuurlijk een ballonnenpoep voor de tent van de ballonnenhondjes. De ridders met een zwaard en gave feestmuziek beschermde het bloemenmeisje met haar bloemenmuts. Nogmaals bedankt voor deze geweldige workshop. Joshua is nu samen met zijn neefje gevraagd om ballonnen te vouwen op de bruiloft van hun tante. Haha. Dus we gaan zeker een pakketje kopen om goed te oefenen!

Verslag van Lian

En onze projectmanager van deze dag vertelt er dit over:

In de 2e week van februari kregen we allemaal een knallend pakketje in de brievenbus. We mochten het al open maken en vonden daarin een zakje met ongeveer 30 ballonnen, een luchtpompje, een sticker velletje met oogjes en een flyer met de uitleg hoe we alvast een ballon-hondje konden vouwen. Op zaterdagochtend 26 februari was het dan zover. Met 91 kids, onder verdeeld in twee sessies, gaan we beginnen met de Online Fundag Big Beng Ballonnenbal. We kregen uitleg van Sandra van Bloony’s Ballonschool.  Sandra, en haar collega Mandy and Dotje, vertellen ons dat deze ballonnen van latex zijn gemaakt, dus ze zijn iets beter voor het milieu dan gewone ballonnen. We gaan starten. Sandra legt uit hoe we de ballon over het pompje moeten maken, wel goed vasthouden ander flubbert ie weg. Oeps…zie ik daar al een ballon door de kamer vlieger. Als de ballon ver genoeg is opgeblazen , komt het dichtknopen van de ballon, dat kan best lastig zijn: laat een beetje lucht uit de ballon zodat het tuutje langer wordt, nu het tuutje vastpakken en om twee vingers draaien, vervolgens het uiteinde tussen de twee vingers door het tuutje heen halen en hopla het knoopje is gemaakt. We gaan als eerste een hondje maken, bubbels maken, draaien, omvouwen! De resultaten zijn verrassend. Oogjes er op plakken en we hebben ons eerste beestje gemaakt. Super goed van ons. Soms is het een beetje lastig en kunnen de kinderen die wat extra hulp nodig hebben in een aparte break-out room een soort van prive-les krijgen We hebben ook nog andere figuren gemaakt, zoals een bloem, een zwaard en een hoed. De hoed kun je dan versieren met de eerder gemaakte bloem. De kids kunnen een foto maken van hun creaties en deze naar FunCare4Kids e-mailen, en  maken dan kans maken op een kadobon van Bol.com. We hebben vandaag veel geleerd en zijn eigenlijk nog lang niet uitgepompt, gebuddeld en gevouwen. Daarom kan je kijken op de website van Bloony’s ballonnenschool en nog meer figuren maken. Bloony’s is ook te vinden op de social media platforms als Instagram en Facebook. Kijk maar eens op Bloony’s website: www.ballonschool.nl Hier kun je bijvoorbeeld ook nog ballonnen of een pompje bestellen, Sandra doet er voor ons dan wat extra ballonnen bij als je vermeld dat je hebt deelgenomen aan deze leuke online Fundag. Tot gauw weer bij een volgende (online) Fundag.

Zien wat de anderen allemaal gemaakt hebben?

Klik hier voor het foto-album.

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.