Fun Weekend voor de oudere kids – 15_16 juni 2024 – Brabant

Brabantse nachten zijn lang! Oja? Niet voor de oudere kids die samen met een gezellig koppel vrijwilligers zich in het weekend van 15 juni nestelden op een camping? Koud en nat? Ja. Fun en veel lol? JA! Projectleider Sharon en haar team wisten waar ze aan begonnen. Of niet? Lees de verhalen maar van de meiden Maud en Yvonne, een dagverslagje van Jackelien – en aanvullend daarop verslag van Lian, beiden vrijwilligers van FunCare4Kids. Manon maakte weer de mooiste foto’s, dus klik hier voor het foto-album, want plaatjes zeggen meer dan woorden.
Kortom: uit de evaluaties blijkt dat het zeker voor herhaling vatbaar is, mmm meldt er een: mag ook wel wat langer dan 1 nachtje.

En klik hier voor het foto-album met geweldige foto’s van een geweldig weekend.

 

Van Maud

(op de foto links) hallo, ik schrijf een stukje over deze fun dag/ nacht het was super leuk. Je kwam aan en ze ontvangen je met open armen op een gegeven moment sturen ze de ouders weg en gaan ze zich voor stellen en je stelt je zelf natuurlijk ook voor. Daarna mag iedereen even z’n bed op maken en gaan ze ons in 3 groepen verdelen en beginnen we met t eerste spel. Dat was een speurtocht super leuk; aan t einde kreeg iedereen nog een ijsje en liepen we weer terug naar de plek van overnachting. Daar mochten we even doen wat we wouden op de kamer of buiten.
 
Op een gegeven moment riep ze om te eten we hebben die avond pannenkoeken op: super lekker! Toen we klaar waren met eten gingen we nog even een bos spel spelen en daarna op het kamp terrein nog een spel doen. Toen gingen we ons klaar maken voor bed en de eerste dag zat er op. Een super leuke dag maar ging veel t snel voorbij.
 
Toen was t weer ochtend en gingen we eerst ontbijten en daarna omkleden en de bedden af halen daarna hadden we nog even vrije tijd tot dat de ouders ons weer kwamen op halen. Maar t was super gezellig en ook een hele leuke groep en hele lieve leiding. Dit was mijn verslagje van deze fun dag/ nacht gr Maud

Van Yvonne

Hoi
(op de foto rechts)
Ik heb meegedaan aan Fundag’night ik ga vertellen wat we allemaal gedaan hebben en hoe het was.
 
Middag:
Toen we aankwamen kregen we een T-shirt van de vrijwilligers. Met Funcare4kids op het  T-shirt. Je kon toen doorlopen en je spullen aan de zijkant zetten en drinken pakken en een koekje. Om half 2 gingen we onszelf voorstellen aan elkaar.
Toen iedereen zich had gezegd hoe ze heetten gingen de vrijwilligers vertellen wat we gingen doen voor de middag.
Ze vertelden dat we een speurtocht gingen doen. We mochten ons zelf in 4 groepen verdelen uiteindelijk zijn het 3 groepen geworden. We gingen eerst naar het begin lopen van de speurtocht en vanuit daar begonnen we te lopen. We liepen om een groot meer heen en tussen door kregen we verschillende opdrachten bv: maak een foto van het natste pad. We kwamen onderweg een stukje pad tegen die helemaal onder water stond dus we hebben daar een foto van gemaakt. We hadden ook een opdracht van zoek een natte grootte tak uit en nog veel meer. De speurtocht was echt leuk. Toen we terug liepen naar de plaats waar we sliepen kregen we onderweg nog een ijsje.
Toen we terug waren hebben we nog spelletjes gedaan en je had vrije tijd.
 
Avond:
In de avond zijn we pannenkoeken en vla gaan eten.
Na het eten had je vrije tijd, dan kon je naar buiten en binnen spelletjes spellen.
We gingen daarna als eerste levend bingo spelen.
Levend bingo is dat je cijfers hebt op een papiertje maar bij elke cijfer staat een voorwerp op bv: een sok, aansteker en nog veel meer.
Later in de avond zijn we naar het bos gegaan om levend stratego te spellen dat is dat je 2 groepen hebt en die 2 groepen verstoppen een vlag en moeten de andere vlag te pakken krijgen zonder af te gaan.
 
Het werd al donker dus we zijn terug naar de slaap plaats gegaan en hebben daar nog een smokkelspel gedaan. Dat is dat je meerdere groepjes hebt met je eigen kleur en je er zoveel mogelijk briefjes van je eigen kleur moet hebben en die krijg je als je van de ene post naar de andere post rent maar je kan ook een douane tegen komen die je tikt en dan moet je je briefje inleveren.  Het was echt een leuke avond.
 
Na dat spel had je nog even vrije tijd en dan mocht je slapen.
 
Ochtend: In de ochtend zijn we opgestaan hebben we onze tas ingepakt en de bedden opgeruimd als iedereen daar klaar mee was zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijt hebben we nog spelletjes gedaan en toen werd iedereen opgehaald.
 
Het was echt een leuk weekend die je niet zomaar gaat vergeten we hebben veel leuke dingen gedaan het was echt super.

Van Jackelien, vrijwilliger

Zaterdag verzamelden wij ons om 11 uur op de Kamp locatie in Heukelom. Gauw de spullen klaarzetten, kamer indeling maken en daar kwamen de kids al. Nadat de ouders weg waren en de kids de bedden hadden opgemaakt vertrokken wij voor de speurtocht. Een leuke route met korte opdrachten. Ons team ‘just Married’, naar aanleiding van de eerste foto die wij maakten met een bruidspaar, hield wel van een beetje avontuur wat een paar natte voeten en leuke foto’s opleverde. Het was een leuke route waarbij… we soms letterlijk ons pad moesten zoeken om niet allemaal natte voeten te krijgen. Ook aan fantasie in ons team geen gebrek, zodat we uiteindelijk de speurtocht wonnen. Aan het eind van de speurtocht werden we onderweg opgewacht met een lekker ijsje. Weer terug op de kamp locatie hebben de kinderen zich zelf vermaakt, zodat wij even tijd hadden om meer dan 100 pannenkoeken te bakken. Na het eten hebben we levend bingo gedaan, waarbij iedereen fanatiek meedeed. Ook bij het levend stratego werd er fanatiek gestreden door kids en vrijwilligers en won uiteindelijke het rode team. Inmiddels was het donker geworden en tijd voor het smokkelspel op de Kamp locatie. De ploeg werd weer in drieën gesplitst en er moesten schatten naar de thuishaven worden gebracht. Het was oppassen voor de bewakers die maar al te graag de schatten weer terug wilden brengen. Uiteindelijk wist het rode team de meeste schatten naar het thuishonk te brengen. De avond werd afgesloten met het maken van s’mores. Daarna werden de slaapzalen opgezocht. Het was een zeer geslaagde dag met een gezellige groep.

Van Lian, vrijwilliger FC4K

Het opzoeken van de slaapzaal betekent niet automatisch dat de kids ook meteen gingen slapen.  Nee, hoor.. daar waar de FC4K-crew (vrijwilligers) uitgeteld en voldaan in bed lag,  was het nog diep in de nacht (of was het al ochtend) gezellig op de slaapzalen van de kids.  De volgende ochtend ging de wekker al vroeg voor de vrijwilligers, het ontbijt moest namelijk klaargezet worden. Toen dat eenmaal gebeurd was,  was het tijd om de kids wakker te maken.  En hoe kan je dat beter doen door keihard ‘Thunderstruck’ van AC/DC uit de boombox te laten knallen en zo de slaapzaal van zowel de boys als de girls binnen te stormen. Tijdens het ontbijt werd de vorige middag en avond nog eens uitgebreid besproken.  Al met al een zeer geslaagde dag en nacht.

Nadat de ouders de kids hebben opgehaald,  was het voor de vrijwilligers nog niet gedaan; het gehele complex moest uiteraard gepoetst, geschrobd en geveegd worden. Ook hierbij staat de boombox op stand ‘kannieharder’, eigenlijk stiekem best gezellig.. ghighi. Tot de volgende keer lieve kids.

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.