Fun op de Veluwe 25 mei 2024

categorie: FunFacts

Fun op de Veluwe 25 mei 2024

Op zaterdag 25 mei organiseerde Wouter Sikma, een van onze favoriete projectleiders samen met zijn team en met de dames van de Rotary4Woods Nunspeet een heerlijke buitendag op de Veluwe. Hieronder tref je wat verslagjes aan van een paar kids en van onze jongvrijwilliger NIna die heel graag een dagje mee wilde helpen.
En klik hier voor het foto-album met prachtige foto’s van een geslaagde dag.
Bij RTV Nunspeet besteedden ze er ook aandacht aan, klik hier om dat te lezen. 

 

En deze keer hebben we aan de ouders gezamenlijk een uitje aangeboden, dit werd goed ontvangen:

Wij hebben echt genoten van de schapen en de demonstratie daar omheen, heel leuk dat we ook een uitje hadden. Het verscholen dorp was indrukwekkend.  Het is echt heel mooi dat dit geregeld was. Het is namelijk niet om de hoek voor ons, dus dat we een plan hadden was wel ook heel fijn. Ook leuk omdat ik met wat ouders een praatje heb gemaakt, toch een moment van herkenning en uitwisseling met mensen die een vergelijkbare situatie zitten.

Van Anastasia (8) en Elise (8)

Wij zijn Elise en Anastasia. Wij zijn beste vriendinnen en buurmeisjes. Elise (links op de foto) mocht vandaag ook een keer mee en daar waren we allebei heel blij om.
We gingen naar Vierhouten, toen alle ouders in de ochtend weg gingen, kwam er eerst een boswachter. Het was een bijzondere uitleg over bijzondere dieren. We mochten zelfs een mega gewei vast houden! Ook was er een schedel van een zwijn en kaken van een hert. Dat mochten we ook aanraken. We hebben super veel geleerd. We gingen daarna muziek maken en leerde ook een liedje dat Russisch leek.
Er was ook een vossenjacht. We zochten naar roodkapje, de jager, de vos , de uil, de herder en de vogelspotter. We hebben ze allemaal gevonden. We waren een super team!
Toen gingen we ook nog scouting doen. Knopen maken en vuur. We gingen eerst met kleine takjes opbouwen. Maar het vuur kwam van het grote vuur. Toen de ouders terugkwamen was er een ijscokar. Daarna gingen we de liedjes laten horen aan de ouders. Een klein concert voor iedereen. Dit was nog niet eens het einde. Want we gingen daarna met alle auto ́s naar de heide. Daar gingen we kijken bij een schaapskudde. Daar waren honden die de kudde bij elkaar houden. Maar ook hele grote honden die de kudde beschermen tegen wolven. Die zijn er heel veel op de Veluwe. De wolf stond ook op ons T-shirt. De kudde schapen werd naar ons toe gejaagd door de honden en toen wilde Tommie het schaap niet meer met de kudde mee en bij ons blijven. We hebben echt heel veel leuke dingen gedaan en kunnen echt niet kiezen wat het leukste was. Alle begeleiders waren ook super aardig en gezellig. Heel erg bedankt voor de dag.

Liefs Elise en Anastasia

Van Raeven (10) en Valentijn (11)

Ik ging zaterdag 25 mei met mijn vriend Valentijn naar de FunCare4Kids dag op de Veluwe. Na een uurtje rijden waren we eindelijk aangekomen. We hadden er superveel zin in. Als eerste ging de boswachter vertellen over de Veluwe en de dieren. We mochten een hertengegwei vasthouden en hij was heel zwaar en we mochten de tanden van een zwijn voelen en zijn schedel en ook die van een edelhert. Toen gingen we vossenjacht doen. Dan waren er mensen verstopt die moesten wij vinden en dan kregen we een vraag en iedere keer kregen we een sticker. Toen gingen we lunchen, het was een bolletje lunch. Toen voelde ik me niet zo lekker en ging ik naar huis, toen had ik helaas het schapendrijven, scouting en de muziek gemist. Bedankt voor de leuke dag, groet van Raeven en Valentijn.

Van Nina, jongvrijwilliger

Het was een leuke en leerzame dag. Het weer zat mee. We zijn vandaag zowel creatief, muziekzaal als behendigheid uitgedaagd! Door de rotary strak goed georganiseerde dag liep verliep de dag op rolletjes. Ze hadden zelfs voor de ouders, waarbij sommige van ver komen een fantastische dag georganiseerd bij Het verscholen dorp. De Boswachter nam ons mee in het leven van de Veluwe hij toverden het klaslokaal om in de Veluwe. Hierbij nam hij allemaal attributen mee waarbij hij zijn verhaal sterker maakte en in geuren en kleuren vertelden. De kinderen stelden erg veel vragen en hij ging hier vol enthousiasme op in!
 
Scouting hier werd onze behendigheid getest door het maken van een vuurtje en daarna heerlijke marshmallows te roosteren. Door de hulp van de enthousiaste scouts hebben we geleerd stevige en efficiëntie knopen te maken met 2 balken. De kinderen gebruikte hun creativiteit om ook andere dingen te knopen. Zoals bijv een springtouw.  Met handen voeten, stem en muziekinstrumenten leerden kinderen muziek maken in korte tijd was het een fantastisch orkest. Aan het einde hebben ze een spectaculair optreden gegeven voor de ouders die diep onder de indruk waren.
Het hoogte punt van de dag was de vossenjacht. Zowel voor de vrijwilligers als voor de kids rennen door de bossen!! Je conditie werdt op de proef gesteld tijdens multitasken of je al kids nog wel had… soms had je wat meer kinderen of wat anderen gezichten in je groepje gelukkig was het een afgesloten bos gebied en zijn we niemand kwijt geraakt.
 
Als afsluiting van de dag zijn we met ouders en kids naar de heide gegaan en waar de schaapskudde met herderin op ons wachten voor een mooie demonstratie. Dat eindigden dat sommige mensen tussen de schapen stonden. Janine was bijna verdwenen tussen de schapen.
Al met al een hele geslaagde fundag! We bedanken iedereen voor alle inzet!!! En hopelijk tot de volgende keer!
 
Ps. Er waren alleen wel heel veel rooie autootjes in Vierhouten…..😉😅

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.