Bik en Breek Beeldhouw Fundag 15 april 2023

categorie: FunFacts

Klik hier voor het foto-album met alle foto’s 

 

Verslag van Maxime (12 jaar)

Toen ik te horen kreeg dat er weer een bik en breek middag zou zijn, was ik erg blij. Ik had al een aantal keer eerder meegedaan en dat beviel. Ik had me opgegeven om een olifant te maken. Een paar weken later kreeg ik een pakketje binnen met alle spullen er in om een olifant te maken: speksteen, rasp, schuurmatjes, handleiding en olie. Toen was het zover, de Bik en Breek middag kon beginnen. Eerst werd er kort uitgelegd hoe en wat toen konden we beginnen! Als eerste de steen rond maken dan de staart, oren, slurf enz. Toen de vorm af was moest ik mijn olifant schuren met de matjes. Vervolgens kon ik hem gaan oliën, het beeldje kreeg een heel andere kleur. Al met al heb ik een leuke middag gehad!

Bedankt, Fun Care 4 Kids!

 

Van Quinn vD (9 jaar)

Bedankt voor de geweldige dag. Ik vond het echt super leuk om deze keer mijn lievelingsdier een cheeta te mogen maken in het atelier van Simone.

Als ik een prijs win met mijn foto dan zou ik heel graag nog een ram willen maken. Wij willen jullie nogmaals bedankt voor de mooie dag. Ik heb ook heel fijn jeu de boules gespeeld samen met de andere kinderen was het een geweldige dag waar ik met veel plezier op terug kijk.

Groetjes Quinn van D

Van Daan O (8 jaar)

Daan heeft ook z’n broertje geïnspireerd😊 en zegt: “Het was leuk. Het was ook moeilijk en het eindresultaat is heel mooi. Vooral de oortjes vond ik wel moeilijk. De juf legde het heel goed uit en ze wachtte ook op mensen.” Daan en zijn broertje zijn hier bezig met het konijn.

warme groet van Daan O

Van Timo (7 jaar)

Vandaag ging ik voor het eerst beeldhouwen. Ik vond het wel spannend want ik had het nog nooit gedaan. Gelukkig was mama ook in de buurt om mee te helpen. Ik heb een hele mooie poes gemaakt.

We begonnen aan de grote tafel in huis, maar gelukkig werd het lekker weer, want toen kon ik het in de tuin doen. Want mama werd toch niet zo blij van al het stof!

Ik vond het super leuk en ook wel een beetje moeilijk. Maar ben heel trots op mijn poesje. Heel erg bedankt voor deze fijne ochtend!

Groetjes en een knuffel van TimodeK

Van de mama van Josefien

Hallo organisatie,

wat een ontzettend leuke dag weer. Josefien vond het wel hard werken, maar ze is ontzettend blij met haar konijntje. Ze vond het ook erg fijn om nu samen met Mathilde te gaan. We gaan de vragenlijst morgen nog even invullen.

Gijs B (11 jaar) heeft weer genoten mailt zijn moeder, met een paar foto’s van een gevaarlijk echt uitziende haai!

Verslag van Eva (11 jaar)

Op zaterdag 15 april ging ik voor het eerst live naar FunCare4Kids. Ik had al 3 keer online meegedaan maar dat was tijdens corona. Ik ging samen met een meisje die ik al kende via mijn moeder. Zij heeft 2 zusjes met een beperking, ik heb een oudere broer met een lichamelijke beperking. Ik vond het heel leuk dat we aan het begin in een groot stuk steen mochten bikken. Toen iedereen klaar was met het bikken gingen we naar binnen en mochten we een stenen diertje uitzoeken.

Simone was de baas van het atelier maar er waren heel veel vrijwilligers die uitleg konden geven en vragen konden beantwoorden. Na een beetje uitleg konden we echt beginnen. We waren ongeveer met 23 kinderen, iedereen had een potlood en gereedschap. De wat kleinere kinderen deden het samen met een vrijwilliger. En de oudere kinderen deden het alleen. Dat vond ik prima omdat er ook genoeg vrijwilligers waren om vragen te beantwoorden. Er waren een paar grote houten tafels en daar stonden voorbeeldjes op. Je kon daar kijken of je het wel goed deed.

Op een gegeven moment hadden we pauze. We kregen lunch en gingen dat buiten opeten. Daarna gingen we nog even met z’n allen buiten spelen. Ik denk dat de jongste 4 was en de oudste 14 jaar. Na de pauze en het buitenspelen gingen we verder met het maken van het stenen diertje. Ik had gekozen voor een leeuw, 1 van de moeilijkste. Na een paar uur waren mijn vriendin en ik klaar en omdat we het zo leuk vonden, gingen wij nog verder met kleine, al gebruikte stukjes steen.

Aan het einde kregen we allemaal een tasje met daarin je stenen diertje, een pakje drinken, een zakje chips en een paar snoepjes. Het lijkt mij heel leuk om nog een keer te komen en verder te gaan met een groter project beeldhouwen. Als FunCare4Kids weer iets gaat organiseren zou ik heel graag weer willen komen. Je hebt het er niet over dat je een brus bent, maar je hebt wel in je achterhoofd dat je niet de enige bent.

Eva

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.