Maak kennis met… JANINE

categorie: FunFacts | Vrijwilligers

Hallo!

Ik ben Janine, 19 jaar oud en nu al een jaar vrijwilliger bij Funcare4kids. In mijn dagelijks leven doe ik de opleiding de PABO waar ik leer om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Minimaal 1 keer in de week loop ik dan ook stage en geef ik les aan mijn stageklas. Ik heb het erg naar mijn zin en kan niet wachten tot ik ben afgestudeerd.

Naast mijn opleiding heb ik 2 bijbaantjes, ik werk bij de bioscoop en in een slijterij waar ik ook met plezier mijn werk doe. Ook ga ik 1 avond in de week naar een theatergroep waar ik met andere studenten een voorstelling voorbereid en ik ben ook soms te vinden in de sportschool. Kortom ik ben een bezige bij! Maar elke maand probeer ik toch een dag vrij te maken voor een van onze Fundagen zodat ik mee kan helpen als vrijwilliger. Ik ga nu al een jaar mee en ik heb elke dag enorm genoten. Bij FunCare4Kids ben ik lid van het CareTeam. Dit betekent dat ik op de Fundag toezicht houd op de kinderen, ik ga na of iedereen er is, ik zorg dat kinderen met een speciaal dieet of medicijn deze op tijd innemen en wanneer een kind niet lekker in zijn vel zit neem ik de zorg even op me. Zo zorgen we ervoor dat het een Fundag blijft voor iedereen. Door deze positie maak je bijzondere dingen mee en zie je van dichtbij wat deze Fundagen kunnen betekenen voor een kind. Zo was er bijvoorbeeld op een van de Fundagen een jongetje die de hele ochtend lang ontroostbaar was; ‘’Ik kan de hele dag wel huilen,’’ zei hij tegen me. Hij miste zijn broer die nu niet meer thuis woonde wegens zijn handicap, vertelde hij me. Toen vroeg ik aan hem of hij wist wat een Fundag betekende? Dat wist hij niet. Ik vertelde hem dat Fun plezier betekende en op een dag als deze je al je zorgen thuis mag laten en dat deze dag er speciaal voor is om plezier te maken. Het was een minuut stil en toen droogde hij zijn tranen en verscheen er een lach op zijn gezicht en de rest van de dag had hij lol. Ik ben blij dat ik voor deze kinderen iets kan betekenen en dat ik deel mag uitmaken van de Fundagen.

Janine Verveen | Vrijwilliger sinds januari 2018 | Jong-Vrijwilliger | Lid CareTeam

 

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.