Sint en Pieten Fundag 23 november 2019

categorie: FunFacts

Verslag van Daantje (10)

We kwamen binnen en we kregen een naamkaartje.
Toen kregen we boven een hoed die we mochten versieren.
En ondertussen waren er al wat pieten aan het rond lopen.
Na een tijdje gingen we naar een andere kamer.
En daar kwam sinterklaas.

Toen gingen we liedjes zingen zodat sinterklaas ons kon horen en naar ons toe kwam.Toen gingen we tijdens het wachten totdat wij met sinterklaas konden praten gingen we tekenen en dingen doen met de pieten.Toen iedereen was geweest gingen we sinterklaas uitzwaaien en lunchen.Ze hadden heel veel en het was ook heel lekker.Tijdens het lunchen mocht je verstoppertje doen en buiten spelen.Na het luchen gingen we een pietendans oefenen met danspiet en zelfs de volwassenen deden mee.Toen iedereen het dansje kende gingen we twee dingen doen.1. was pepernoten bakken en 2. was spelletjes doen.

Onze groep ging eerst pepernoten bakken je kreeg toen een pakketje en moest in tweetallen aan de slag.En dat was super leuk.Ik had wel 62 pepernoten gebakken.Toen we daar mee klaar waren gingen we spelletjes doen.Met het spelletjes doen had je een speurtocht met letters

een klimparcour en sjoelen met pepernoten.Na het spelletjes doen gingen we bingo doen met de nummers op je naamkaartje en iedereen kreeg een prijs.En we kregen ook snoep.Toen de ouders er waren hadden we de pietendans gedaan voor de ouders.We kregen toen nog meer kadootjes maar helaas was de dag om. Maar het was een dag vol plezier leuke dingen lekkere dingen en kadootjes. Dankjewel iedereen. einde

 

Verslag van Joep E (8)

Hallo, ik heet Joep en ben 8 jaar oud. Hier een verslag van de Sint en Pietendag. Het was heel erg leuk. Dit hebben we allemaal gedaan: pietenmuts knutselen, memory spelen, letters zoeken, pakjes gooien, lekker gegeten en gedronken, klimbaan, sjoelen met pepernoten, pepernoten bakken en dansen. Ik ben bij Sinterklaas geweest en kreeg heel veel leuke cadeautjes. Dank u wel Sinterklaas en zwarte Piet.

Groetjes van Joep.

 

Verslag van Lian

Wij, de vrijwilligers, zijn al vroeg naar Andel gekomen om alles tot in de puntjes voor te bereiden voor deze fundag. We weten namelijk dat zowel de Sint ( met z’n Pieten) als de kids vol verwachting zijn, dus deze dag moet lekker soepel verlopen.

Eén Pietje is er al en die helpt gezellig mee.

Ja, daar komen de eerste kids al aan. Oh wat veel tekeningen hebben ze gemaakt voor Sinterklaas,  die hangen we op in “de Stoomboot” zodat Sinterklaas die straks allemaal kan bewonderen. Iedereen krijgt een gekleurd bandje zodat we weten wie bij elkaar in een groepje zit en dan naar “de knutselkamer” : lekker even knutselen totdat iedereen er is. Wat een mooie Pietenmutsen hebben ze gemaakt. Nu kunnen we naar “de Stoomboot”.  Na nog wat getekend en geknutseld te hebben horen we het buitenhek open gaan; JA SINTERKLAAS en vijf Pieten…eindelijk…hard roepen allemaal dan horen ze ons: “We zijn hierboven Sinterklaas,  in de “Stoomboot”. Kom maar gauw”

Er staat een mooie stoel voor Sinterklaas klaar, maar wat is dat nou…Pietje gaat op de stoel zitten en Sinterklaas heeft niets in de gaten en gaat bovenop Pietje zitten….hahaha.

Iedereen wordt per groepje naar voren geroepen. Oh wat weet Sinterklaas toch veel over iedereen. Natuurlijk wordt er ook gezongen, heel hard!

Ondertussen gaan de groepjes alvast de Pietendans oefenen, want die willen we straks aan de ouders/verzorgers laten zien. Best lastig, maar het gaat heel goed want Pietje doet het heel goed voor.  Na een uurtje zwaaien we Sinterklaas en zijn vijf Pieten uit. Wat leuk dat Pietje mag blijven.

Pietje neemt ons mee om te gaan lunchen. Wat is dat nou: er hangt een tasje met Sinterklaaskado’ s aan ieders stoel. Dank je wel Sinterklaas, wat een verrassing. Dan gaan we natuurlijk zelf onze broodjes smeren en gezellig met je eigen groepje bij elkaar, smullen van je lunch, een drankje er bij, heerlijk.  “Hé jongens en meisjes, jullie kunnen lekker even buiten spelen als jullie dat willen. We roepen jullie als we weer verder gaan met het middagprogramma”.

Daar gaan…het tweede deel van het programma:

Nog één keer de Pietendans oefenen in “de Stoomboot” en dan gaan we beginnen met de spellenronde: we moeten tenslotte een Pietendiploma halen en daar moet je een aantal vaardigheden voor hebben.

Echte Pieten kunnen namelijk heel goed dansen,  pepernoten bakken, klauteren, pakjesgooien, rijmen maken, pepernoten sjoelen en moeten een heel goed geheugen hebben. Zou iedereen dit jaar kunnen slagen voor het Pietendiploma? Spannend hoor.

Als alle spellen zijn gedaan gaan we naar de Bingo in “de Stoomboot”. Chris roept het bingonummer op wat bij één van de kinderen op zijn /haar badge staan. Ja,hoor ik daar een “BINGO” roepen? Kom maar naar voren en kies een kado uit van de héle lange kadotafel.  Wauw, zo veel kado’s.  Gelukkig iedereen heeft Bingo, dus ook een kado….yes.

Ondertussen hebben alle ouders/verzorgers zich verzameld aan de mooi versierde tafels in de aula waar nu ook de kinderen naar toe mogen. Gelukkig zijn alle kinderen geslaagd en krijgen van hun begeleiders hun Pietendiploma overhandigd.

Met z’n allen laten we de ouders/verzorgers zien dat we heel hard geoefend hebben op de Pietendans. Het gaat fantastisch, wat zijn we goed!!

We gaan de dag afsluiten met nog meer kado’, weer een tas met kado’s én alle kinderen mogen nog een mooi boek uitzoeken. Wat een leuke afsluiting van een geweldig Sinterklaasfeest. Nog even een knuffel of een hand voor de begeleiders. Daar gaan heel veel vrolijke gezichten op weg naar huis.

groetjes,

Lian Kemps

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.