Super Slijm Saturday 18 juli 2020

categorie: FunFacts

Voor iedereen die het leuk vond: in de middag hielden we onze eerste Zoom workshop. Niemand minder dan de wereldberoemde YouTube sterren, Eveline Maureen en haar dochter, gaven speciaal voor de kids van FunCareKids een workshop hoe je slijm kan maken.

Verslag van Jasmijn (9)

Het was ontzettend leuk, grappig, leerzaam en heel gezellig. Wij hebben thuis heel veel gelachen omdat het een kliederboel werd. Het is mijn eerste slijm die ik echt goed hebt gemaakt. Heel erg bedankt voor alles. Jasmijn en Jeanette (mama)

Verslag van Marrit (10)

Het slijm maken was wel iets leuker dan de escaperoom. Eerst hadden we slijm met wasmiddel. En de tweede met lenzenvloeistof lukte niet echt goed. Het was heel leuk!!!!

groetjes van Marrit

Verslag van Annemijn (10) en Wieteke  (13)

Op zaterdag middag 18-07-20 ging ik slijm maken om 15:00 uur. Het ging via Zoom en dan waren er 2
meisjes die uitlegde hoe je het moest maken. Je kon kiezen uit 2 varianten. De 1e variant was dat je
de ingrediënten: lijm, kleurstof/verf en wasmiddel gebruikte en de 2e variant was dat je de ingrediënten: lijm, kleurstof/verf, scheerschuim, lenzenvloeistof en wasmiddel gebruikte. Ik koos voor de 1e variant. Ik had het nog nooit gedaan maar mijn moeder had de dingen gekocht die je
nodig had. Ik heb er rode kleurstof bij in gedaan en het is licht roze geworden! Het is een mooie kleur omdat het niet te donker is. Ik heb nu heel veel manieren geleerd om slijm te maken en die ga ik zeker gebruiken, want hij doet het super goed! Ik wil het nog wel een keertje doen!
Annemijn.

En Wieteke vult aan:

Voor de slijmmiddag moest je om 15:00 uur inloggen op Zoom. Er waren twee meiden die uitlegden
en voordeden hoe je het beste slijm kon maken. Je kon twee soorten slijm maken. Ik heb alleen de
eerste gemaakt. Die bestond uit lijm, kleurstof en wasmiddel. Ik heb gekozen voor blauwe kleurstof.
Bij de tweede gebruikten ze ook nog scheerschuim en lenzenvloeistof, om te laten zien hoe dat
werkte. Mijn slijm is goed gelukt en ik vond de uitleg ook heel goed.

Hieronder vind je ook nog foto’s van Super Slijm meiden Anouke, Mare en Mayke.

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.