Muziek Fundag 24 november 2018

categorie: FunFacts

Verslag van Amber (11)

Ik moest om 7:00 uur klaarstaan omdat vrijwilliger Lian mij op kwam halen voor de muziek Fundag. Toen we aankwamen, kwamen uiteindelijk alle kinderen en kregen ze allemaal een oranje T-shirt. Toen werden we in groepjes gedeeld op leeftijd. Met mijn groepje begonnen we met rappen, we moesten zelf de rap verzinnen en dat vond ik heel leuk. Toen gingen we eten waarbij we zelf de boterhammen moesten smeren. Daarna mochten we naar de dj en mocht je op de beat op de knopjes drukken en we mochten scratchen. Toen kregen we wat lekkers en drinken.Toen gingen we drummen op olietonnen en bij iemand die te hard op die ton sloeg ging de drumstok kapot. Het drummen vond ik het leukste van alles. Bij afloop kregen we allemaal chips,  snoep en drinken. Toen kwamen de ouders om de kinderen op te halen. Ik vond het een super leuke dag en ik heb er een leuke vriendin aan overgehouden.

Groetjes Amber

 

Verslag van Vrijwilliger Silke dV

Om 06:30 ging de wekker en moest ik opstaan. Ik zou om 07:30 al opgehaald worden om helemaal naar Noordwijkerhout te gaan voor de MuziekFundag. Het was misschien wel heel vroeg, maar ik had er zin in! Toen we daar waren aangekomen hebben we met alle vrijwilligers nog een keer de dag doorgesproken. Welke activiteiten zijn er precies? Wie begeleidt welk groepje? We waren amper klaar toen de eerste enthousiaste kinderen al binnen kwamen. Eerst druppelden ze een voor een binnen, maar na een tijdje werd het al gezellig druk.

Zelf zat ik met Wouter op de leeftijdsgroep 13-16 ingedeeld, gelukkig een gezellige groep 😉

Er waren drie workshops die we gingen doen. Wij begonnen met “Olietonnen” waar we op tonnen gingen drummen. Iedereen pakte dit snel op en deed goed mee!

Daarna hadden we een workshop waar we in groepjes een rap gingen schrijven. Sommige groepjes hadden al snel een idee voor het onderwerp, andere vonden het moeilijk. Gelukkig wilde Wouter wel onderwerp zijn van de raps, en tja, laten we het er maar op houden dat hij dat voortaan niet meer voor zal stellen. Iedereen heeft zijn rap ook voorgedragen en er zaten hele goede tussen. De laatste workshop kregen we van een DJ die ons ging leren om een DJ te zijn. Het ging vooral over ritme en telling, hoe je het beste muziek in elkaar over kan laten gaan. Dit was heel interessant en leuk om te proberen.

Het was zo’n leuke en drukke dag dat er bijna geen foto’s zijn waar ik opsta. Maar op deze foto kan je me net zien, in het groene shirtje rechts hahaha.

Ik heb nu al weer zin in de volgende Fundag! Alleen hoef ik dan hopelijk niet zo vroeg op te staan…

 

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij onze digitale nieuwsbrief ‘FunFacts’ via e-mail met o.a. verslagen van onze Fundagen. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan. Let op: kids/ouders en vrijwilligers die zijn ingeschreven bij onze stichting, ontvangen deze nieuwsbrief al automatisch.